banner

Opgeven
is geen
optie
    


Nog 2 maanden,13 dagen, 19 uur, 47 minuten en 23 seconden

Nog 2 maanden, 13 dagen, 19 uur, 47 minuten en 23 seconden en dan is het zover.
In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik eind 2012 de beslissing genomen om mee te doen in het bedrijfsteam van Agrio om de beruchte maar o zo bekende  Alpe d’HuZes te gaan beklimmen. Op de fiets. En voor diegenen die mij echt kennen, ik houd niet van fietsen.
Ik ben groot fan van mijn luxe auto, warm, droog, zachte stoel, lekker muziekje.
Maar alles is anders sinds mijn beslissing om dit te gaan doen. In de bijkeuken staat een rollerbank met een super mooie (gesponsorde) racefiets erop te pronken, mijn kledingkast heeft inmiddels een apart vak met sport kleding en elk vrij uurtje dat ik heb en dat het droog is (en er geen sneeuw ligt) ben ik te vinden op mijn stalen ros.  Maarten (mijn vriend en grote steun en toeverlaat) kan het bijna niet geloven. In plaats van na een dag werken uitgeblust op de bank neer te ploffen, deel ik mee dat ik nog even 20km ga fietsen omdat ik daar zin in heb…Ik had ook nooit gedacht dat die zin uit mijn mond zou komen. Zo ook velen met mij, want bij de mededeling dat ik ging fietsen voor het goede doel, viel menig mond ver open, gevolgd door hard gelach. Wat ik toch enigszins irriterend vond, ik heb blijkbaar in de afgelopen jaren het imago van sport hater opgebouwd. Lianne en sport gaan niet samen in 1 zin. Maar hoe harder het gelach en ongeloof, hoe meer ik wil bewijzen dat het me gaat lukken.

Alhoewel na het Hoge Mierde incident was ik een heel stuk minder positief. Ik zal jullie deze gezamenlijke trainingsdag in een notendop schetsen:  3 uur fietsen in de zeikregen, net boven nul met wind. Koud, nat en onder de modder, spieren die niet meewerken en met de neus op de feiten worden gedrukt. Ik ben ongetraind. Mijn lieve collega’s geven me om de beurt een Hermannetje (insiders weten dat dit een steuntje in de rug betekent, letterlijk). Tot overmaat van ramp krijg ik een iets te hard Hermannetje, waardoor ik collega Annemarie bijna ram. Ik moet uitwijken en lanceer mijzelf in een grote modderpoel in het weiland naast me. Ik sta nog, maar wel met modder tot aan mijn enkels. Ik sleur mezelf eruit, voel de modder in mijn schoenen klotsen en ga weer door. Nog 2 km te gaan en dan is de eerste stop (35km gefietst, daarna nog dikke 20 te gaan). Een van de heren van de Hoge Mierdense wielerclub die me hebben begeleid zegt “je kunt bij de stop ook beslissen om met de bezemwagen mee te gaan as het niet gaat hoor”, nee zeg ik zonder twijfel,  “opgeven is geen optie” .

Wil je me steunen? check dan mijn actiepagina en doneer!

Bestel hier

de Martin

Opbrengst 'Martin':

€45.000
€40.000
€35.000
€30.000
€25.000
€20.000
€15.000
€10.000
€5.000
€0

Doneer hier

Stort uw bijdrage op:
rekening: 1311.42.461
Stichting Alpe d’HuZes Agrio’s Big Challenge
te ‘s Heerenberg

IBAN: NL67 RABO 0131 1424 61

Onze materiaalsponsoren

Nog 2 maanden,13 dagen, 19 uur, 47 minuten en 23 seconden

Twitter

MarkupTwitterFeed: Unable to load http://api.twitter.com/1/statuses/user_timeline.rss?screen_name=AD6_Agrio

Big Challenge


KWF Kanker bestrijding

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief.